Wednesday, 16 May 2012

Mini Giveaway by CikHannah : Jom Jejalan

klik banner orang lidi untuk join..:)
tarikh tutup :belum tentu lagi


adik suka naik kereta
naik kereta dengan Cik Sal
Giveaway Cik Hanna awesome tak terkata
mari sertai,pasti tidak menyesal


air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta


mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)


Syarat2 utk MENANG : 
Tajuk Entry anda :  
Mini Giveaway by CikHannah : 
Jom Jejalan 



(Wajib)
-
-
-
-

Senarai Sponsor GA  : 
Jom Jejalan

Sila klik LIKE fanpage SINI 
klik LIKE pic 1 di SINI
 klik LIKE pic 2 di SINI 

Sila klik LIKE fanpage SINI 

Sila klik LIKE fanpage SINI

Sila klik LIKE fanpage SINI

Sila Follow FB SINI
Sila Follow Twitter SINI (bagi yg ade twitter je ye)
Sila klik  LIKE fanpage SINI

-
-
-
-
Buat entry khas
        1. Sila bagi LOKASI percutian 
yg anda rasa sesuai utk Hannah & family.
&
2. Ceritakan tentang keistimewaan 
blog Scarfsweethoney pada pandangan ANDA
(Ringkas pun xpe,jnji jujur yer)
-
-
-
-
-
DAN
Sila hantar URL Entry anda ke dalam entry INI sahaja.
Sertakan ID FB dan ID BLOG and



Memandangkan Cik Hanna baru je mendirikan rumahtangga dan tinggal di Kuching,Sarawak,apa kata Cik Hanna bercuti di Penang? Masih dalam Malaysia dan jimat perbelanjaan..Boleh kira honeymoon sekali  la kan?heee..Kenapa saya cadangkan Penang?sebab terdapat pelbagai tempat menarik di sini..Cik Hanna tinggal di Sarawak,jadi dah biasa dengan pulau-pulau kan,jadi tak berapa best la bercuti di pulau jugak kan?
Jom saya kongsikan sedikit tempat-tempat menarik di Penang ni..


 Bukit Bendera.
Berada pada ketinggian lapan ratus tiga puluh meter di atas George Town, puncak Bukit Bendera (Bahasa Inggeris: Penang Hill) mempunyai suhu yang dingin dan panorama yang mengasyikkan.


Secara umumnya, ia lima darjah Celsius lebih dingin daripada paras laut. Dari kemuncak, para pelancong boleh ada penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat taman yang menyenangkan, pondok berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.

 permandangan yang cantik sekali,sesuai untuk seisi keluarga..boleh nampak keseluruhan pulau pinang!

kereta api bukit bendera..saya berada dalam kereta api tu,jadi cuma boleh tunjuk landasan aje la..hehehe..tapi memang best,paling best lah naik kereta api ni..:)


Toy Museum
BUKAN sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa turut teruja. Itu gambaran jujur sesiapa sahaja yang melangkah masuk ke dalam Muzium Mainan Pulau Pinang atau lebih dikenali sebagai Toy Museum. Merupakan muzium pertama seumpamanya di negara ini, Muzium Mainan Pulau Pinang memang unik dengan koleksi kira-kira 80,000 patung mainan.

Toy Museum pernah mendapat pengiktirafan daripada Malaysia Book of Records pada tahun 2003 kerana memiliki 120,000 koleksi patung permainan yang disifatkan sebagai antara jumlah terbanyak di dunia.
Ia mengatasi jumlah muzium serupa di Jepun dan Singapura.


dah penat-penat jalan,sudah semestinya lapar kan?apa kata kita singgah di Padang Kota Lama.Ia terletak di tepi pantai George Town, Pulau Pinang, Malaysia. Ia dikenali juga dengan nama The Esplanade.


terangkat ohhh,sini memang sedap-sedap sangat makana nya,tak percaya?cuba datang ke sini..:)


kalau Cik Hanna datang pada hujung tahun,akan adanya Pesta Pulau Pinang..saya berani jamin,Cik Hanna akan terhibur..kalau ada anak-anak kecik,adik kecik atau anak saudara,boleh lah datang ke pesta ini..ianya lebih kurang Genting Highland,ada permainan yang sangat sempoi..!sesuai juga untuk orang dewasa..;)



sebenarnya banyak lagi tempat-tempat menarik di Penang ni,cuma tak cukup ruang je naik tulis sini..almaklum la,Penang ni negeri kesayangan saya jadi haruslah saya tahu banyak tempat di sini kan?hihi..so Cik Hanna,jom cuti-cuti di Pulau Pinang?:)


Jom luang 3minit untuk dengar lagu tentang Pulau Pinang ni..lagu negeri ni,BORIA..hehe




Keistimewaan Blog Scarfsweethoney

Keistimewaannya sudah semestinya lah tudung-tudung dan shawl yang dijual di situ..Serius,pertama kali saya buka blog  Scarfsweethoney ,terus berkenan di hati..pelbagai jenis shawl dan tudung yang cantik dijual malah kesemuanya up-to-date..sesuai untuk wanita ayu macam saya..kehkehkeh..

dan juga,model-modelnya yg sweet dan gorgesss(jeles oh saya)hihihi..selain itu,blog Scarfsweethoney juga menawarkan produk yang berkualiti pada harga yang berpatutan,mampu untuk semua orang..;)

paling saya suka mesti lah SHAWL EXCLUSIVE AMRAA .Ia sangat eksklusif dan elegan.Sesuai untuk wanita yang ingin kelihatan trendy dan sopan..;)



dan lagi satu ialah TUDUNG BAWAL BELLAROSSA. cantik tak terkata!







2 comments:

♥♥cikHannah♥♥ said...

slm singgah. Eehehehehe...suke sgt kt pic yg last tuh..shuke giler...menarik entry nih..hope jadi antara yg bertuah nanty.. sila bg alamt kat entry terbaru tu yer..

Cik Puan Muda Umi said...

wslm..amin..hehe..terima kasih sebab suka entri ni..harap2 ada rezeki..hehe..

p/s:ok,dah bagi alamat,tak sangka termasuk jugak,best2..;)