Wednesday, 16 May 2012

Mini Giveaway by CikHannah : Jom Jejalan

klik banner orang lidi untuk join..:)
tarikh tutup :belum tentu lagi


adik suka naik kereta
naik kereta dengan Cik Sal
Giveaway Cik Hanna awesome tak terkata
mari sertai,pasti tidak menyesal


air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta


mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)


Syarat2 utk MENANG : 
Tajuk Entry anda :  
Mini Giveaway by CikHannah : 
Jom Jejalan 



(Wajib)
-
-
-
-

Senarai Sponsor GA  : 
Jom Jejalan

Sila klik LIKE fanpage SINI 
klik LIKE pic 1 di SINI
 klik LIKE pic 2 di SINI 

Sila klik LIKE fanpage SINI 

Sila klik LIKE fanpage SINI

Sila klik LIKE fanpage SINI

Sila Follow FB SINI
Sila Follow Twitter SINI (bagi yg ade twitter je ye)
Sila klik  LIKE fanpage SINI

-
-
-
-
Buat entry khas
        1. Sila bagi LOKASI percutian 
yg anda rasa sesuai utk Hannah & family.
&
2. Ceritakan tentang keistimewaan 
blog Scarfsweethoney pada pandangan ANDA
(Ringkas pun xpe,jnji jujur yer)
-
-
-
-
-
DAN
Sila hantar URL Entry anda ke dalam entry INI sahaja.
Sertakan ID FB dan ID BLOG and



Memandangkan Cik Hanna baru je mendirikan rumahtangga dan tinggal di Kuching,Sarawak,apa kata Cik Hanna bercuti di Penang? Masih dalam Malaysia dan jimat perbelanjaan..Boleh kira honeymoon sekali  la kan?heee..Kenapa saya cadangkan Penang?sebab terdapat pelbagai tempat menarik di sini..Cik Hanna tinggal di Sarawak,jadi dah biasa dengan pulau-pulau kan,jadi tak berapa best la bercuti di pulau jugak kan?
Jom saya kongsikan sedikit tempat-tempat menarik di Penang ni..


 Bukit Bendera.
Berada pada ketinggian lapan ratus tiga puluh meter di atas George Town, puncak Bukit Bendera (Bahasa Inggeris: Penang Hill) mempunyai suhu yang dingin dan panorama yang mengasyikkan.


Secara umumnya, ia lima darjah Celsius lebih dingin daripada paras laut. Dari kemuncak, para pelancong boleh ada penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat taman yang menyenangkan, pondok berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.

 permandangan yang cantik sekali,sesuai untuk seisi keluarga..boleh nampak keseluruhan pulau pinang!

kereta api bukit bendera..saya berada dalam kereta api tu,jadi cuma boleh tunjuk landasan aje la..hehehe..tapi memang best,paling best lah naik kereta api ni..:)


Toy Museum
BUKAN sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa turut teruja. Itu gambaran jujur sesiapa sahaja yang melangkah masuk ke dalam Muzium Mainan Pulau Pinang atau lebih dikenali sebagai Toy Museum. Merupakan muzium pertama seumpamanya di negara ini, Muzium Mainan Pulau Pinang memang unik dengan koleksi kira-kira 80,000 patung mainan.

Toy Museum pernah mendapat pengiktirafan daripada Malaysia Book of Records pada tahun 2003 kerana memiliki 120,000 koleksi patung permainan yang disifatkan sebagai antara jumlah terbanyak di dunia.
Ia mengatasi jumlah muzium serupa di Jepun dan Singapura.


dah penat-penat jalan,sudah semestinya lapar kan?apa kata kita singgah di Padang Kota Lama.Ia terletak di tepi pantai George Town, Pulau Pinang, Malaysia. Ia dikenali juga dengan nama The Esplanade.


terangkat ohhh,sini memang sedap-sedap sangat makana nya,tak percaya?cuba datang ke sini..:)


kalau Cik Hanna datang pada hujung tahun,akan adanya Pesta Pulau Pinang..saya berani jamin,Cik Hanna akan terhibur..kalau ada anak-anak kecik,adik kecik atau anak saudara,boleh lah datang ke pesta ini..ianya lebih kurang Genting Highland,ada permainan yang sangat sempoi..!sesuai juga untuk orang dewasa..;)



sebenarnya banyak lagi tempat-tempat menarik di Penang ni,cuma tak cukup ruang je naik tulis sini..almaklum la,Penang ni negeri kesayangan saya jadi haruslah saya tahu banyak tempat di sini kan?hihi..so Cik Hanna,jom cuti-cuti di Pulau Pinang?:)


Jom luang 3minit untuk dengar lagu tentang Pulau Pinang ni..lagu negeri ni,BORIA..hehe




Keistimewaan Blog Scarfsweethoney

Keistimewaannya sudah semestinya lah tudung-tudung dan shawl yang dijual di situ..Serius,pertama kali saya buka blog  Scarfsweethoney ,terus berkenan di hati..pelbagai jenis shawl dan tudung yang cantik dijual malah kesemuanya up-to-date..sesuai untuk wanita ayu macam saya..kehkehkeh..

dan juga,model-modelnya yg sweet dan gorgesss(jeles oh saya)hihihi..selain itu,blog Scarfsweethoney juga menawarkan produk yang berkualiti pada harga yang berpatutan,mampu untuk semua orang..;)

paling saya suka mesti lah SHAWL EXCLUSIVE AMRAA .Ia sangat eksklusif dan elegan.Sesuai untuk wanita yang ingin kelihatan trendy dan sopan..;)



dan lagi satu ialah TUDUNG BAWAL BELLAROSSA. cantik tak terkata!







AWESOME giveaway by Raqibah Najwa

klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 25 Mei 2012


RULES *wajib*
1 - follow blog ni (untuk mengetahui perkembangan give away)
2 - Like page sponsor 
NMA Shop
3 - Like page blog ni
Raqibah Najwa
4 - buad satu entry mengenai give away ini ; 
..... - ber-title 'AWESOME Give Away by Raqibah Najwa
.....- promote entry penyertaan korang habis habisan
(include-kan link entry give away ni dalam entry korang) 
*untuk menjadi pilihan utama memenangi giveaway melalui top refferal*
5 - post a comment di bawah entry ni (letakkan link entry *penyertaan*)
6 - vote blog ni --> click sini dan post a comment di entry tersebut bila dah vote (sehingga 13May 2012)
6 - *new updated* ada Facebook kan ? vote my Picture please . click sini .
7 - last ......... tolong click sini untuk Nokia Lumia , click sini untuk Samsung dan click sini untuk Sony :):) TQ 



Saturday, 12 May 2012

Exclusive Giveaway by Niena Sofea

kalau nak join,klik banner
tarikh tutup : 1 jun 2012


Syarat2nya :

1. Follow blog Niena (WAJIB
2. Follow atau Add atau Like semua sponsor (WAJIB
2. Buat satu entry bertajuk "Exclusive Giveaway by Niena Sofea"
3. Letakkan banner Niena dalam entry (link kan ke GA ni)
4. Tag minimum 2 orang blogger (pastikan mereka tahu) * perlu tag sebab hadiah banyak
5. Dah siap buat entry , hantarkan link entry korang kat ruangan komen entry ni .. =)


1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli

klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 27 Jun 2012


Syarat-II GiveAway :
>> Warganegara Malaysia.
>> Mempunyai akaun Facebook.
>> Follow blog , Like fanpage ini. *untuk tahu perkembangan GA.

Cara-II nak join GiveAway :
>> Buat entry bertajuk " 1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli " .
>> Tempekkan banner di atas & linkkan balik ke entry ni .
>> Tag 2 rakan blogger(lebih lagi bagus). Pastikan mereka tahu .
>> WAJIB Follow , Like semua sponsor di bawah .
>> Siap? Hantar LINK PENYERTAAN bukan LINK BLOG di kotak komen.


Tag :

Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah

Klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 16 Mei 2012



adik suka naik kereta
 naik kereta dengan Cik Sal
Contest Cikgu Mala awesome tak terkata
mari sertai,pasti tidak menyesal

air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta

mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)




Syarat yang simple :- 
  1. Buat entry bertajuk 'Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah'
  2. Letakkan banner di atas dalam entry anda.
  3. LIKE page ini AdeqRifqi [wajib]
  4. Kalau suka boleh FOLLOW blog ini [tak wajib]
  5. Tuliskan ucapan terima kasih anda pada guru kesayangan [ikhlas dari hati yea... :)]
  6. Tag 2 orang rakan anda
  7. Tinggalkan link entry di comment box
     Tarikh : 30 April 2012 sehingga 16 Mei 2012 





Terima kasih guru
yang mengajarku dulu
membawaku ke ladang-ladang ilmu
dengan sabar tak kenal jemu
kini kupetik buah kejayaan itu
dari pohon jasa seharum narwastu.

Terima kasih guru budiman
yang merungkai erti kehidupan
menanam benih-benih kemanusiaan
memadam puntung-puntung kesombongan
bagai bintang di kegelapan malam
di tengah lautan jadi pedoman.

Terima kasih guru jauhari
yang membugar perkebunan budi
lembut menyiram akal pekerti
tekun menyemai mulia peribadi
jasa baktimu terhampar pasti
moga Tuhan sentiasa memberkati.

Terima kasih guru tercinta
menyahut cabaran semangat perkasa
memperkukuh iltizam membina bangsa
gelanggang pendidikan diri diperhamba
modal insan dijana dipelihara
melahirkan pemimpin memacu negara.


Guru bukanlah hanya guru yang mengajar di tadika,sekolah mahupun universiti sahaja.Guru ada di mana-mana.Siapa sahaja yang berilmu dan menyampaikan ilmunya kepada kita secara langsung mahupun tidak juga adalah guru.


Walaupun sudah 3tahun meninggalkan alam persekolahan,aku masih ingat waktu dulu.waktu terindah dalam hidup aku yang tidak mampu aku ulang kembali.Ya,alam persekolahan yang penuh dengan cabaran, keseronokan, kesedihan.

Kalau diikutkan,aku bukanlah seorang yang bijak dalam pelajaran,namun guru-guru yang mengajarku banyak memberi dorongan.Mereka tidak sedikit pun berasa penat untuk mengajarku sehingga aku berjaya kini.Ya,banyak sungguh jasa mereka terhadapku.Cikgu Salmah,masih kuat ingatan ku terhadap beliau.Beliau lah yang banyak membantu aku di dalam pelajaran,banyak memberi sokongan dan nasihat kepadaku.

Ketika aku sedih,dialah penawar kesedihanku.Alhamdulillah,aku kini mampu berbangga dengan diriku.Terima  kasih cikgu.Terima kasih yang tak terhingga kepada semua cikgu sama ada yang pernah mengajarku ataupun tidak.Tanpa guru,sipalah kami generasi muda remaja ini.Tanpa guru,tiadalah generasi berintelektual di masa hadapan.


sempena hari guru yang bakal menjelang ini,aku ingin mengucapkan


Terimalah serangkap pantun dariku untuk semua guru di Malaysia..

Peliharakan Kaki Semasa Berjalan, 
Peliharakan Lidah Semasa Berkata; 
Sabda Nabi Dijadikan Panduan, 
Tuntutlah Ilmu Hingga Ke China. 

Belayar Bernakhoda, 
Berjalan Dengan Yang Tahu; 
Ketika Ilmu Ditimba, 
Biarlah Kita Berguru. 

Teratai Melati Melur Dan Mawar, 
Bunga-Bungaan Harum Dan Wangi; 
Guru Laksana Pelita Pelajar, 
Penyuluh Kegelapan Penerang Hati. 

Di Mana Ada Kemahuan, 
Di Situ Ada Jalan; 
Jasamu Guru Tak Akan Dilupakan, 
Budimu Guru Sentiasa Dalam Ingatan.




Saujana - terima kasih guru

Seorang insan ditabir malam
Tersenyum di balik kepayahan
Tidakkan layu mencurah ilmu
Luas lautan baktimu guru

Kau membentuk akhlak diri
Agar menjadi insan berbudi
Menyuluh gelita malam
Terangi kehidupan

Sayup dihatimu
Walau pedih jiwamu
Kau mendidik tanpa jemu
Hanya mengharapkan
Sinar kejayaan
Doa restu dikau iringkan

Terima kasih cahaya hatiku
Tulus suci kasihmu
Oh Tuhan
Rahmati guru

Wahai guruku yang tercinta
Kan ku ingat segala jasamu
Harapanmu pasti ku kotakan
Agar menjadi insan gemilang


Tag :

1st GIVEAWAY by cik Misi Nadia

klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 25 Mei 2012


mari dengar satu cerita
cerita datang dari Cik Misi cantik jelita
Ingin membuat giveaway kali pertama
Giveaway nya awesome tak terkata

air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta

mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)




Syarat-syarat penyertaan :

1. Buat satu entry bertajuk '1st GIVEAWAY by cik Misi Nadia' kat blog manis korang.
2. Copy 'banner' cik misi yang tomey tuh then paste kat entry korang.
3. Kat entry korang tuh, beri 2 komen positif or negatif mengenai kerjaya seorang nurse/misi 
( tulis ikut kate hati, jujur! )
4. Copy+paste link entry korang kat ruangan komen dibawah. (chatbox/shoutbox tak diterima) 
contoh : http://farinahunny.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-cik-misi-nadia.html
5. FOLLOW blog awesome cik misi ? DIGALAKKAN.
6. HARUS follow blog cik Zalikha and cik Bella
7. Tag 3-5 kawan korang and pastikan diorang tahu. 
(ramai-ramai lagi bagus !)
8. Simple kan :) ? Good luck !


Hadiah Awesome :

a) Untuk peserta yang JOIN, YANG BOLEH and BERMINAT buatkan cik misi HEADER/DOODLE watak NURSE comel and gojess, akan dapat :
Seutas jam tangan-untuk 1 orang bertuah
b) 1 x shawl + brooch-untuk 3 orang bertuah
c) Sepasang kasut-untuk 1 orang bertuah
d) Topup RM5 maxis/celcom/digi-untuk 5 orang bertuah
e) 1 x skirt labuh-untuk 1 orang bertuah
f) 1 x keychain + mug-untuk 2 orang bertuah
g)  mini Quran- untuk 1 orang bertuah



Pendapat saya tentang kerjaya nurse/jururawat
Pertama sekali,pekerjaan jururawat merupakan kerja yang mulia kerana kita membantu orang yang memerlukan bantuan..kan membantu orang suatu yangdituntut,tak kira agama dan bangsa mana pun..Kedua,kerja mereka sungguh mulia. Tiada jururawat,hospital tidak akan berfungsi.Begitulah betapa pentingnya jururawat..:)





Tag :
Iqa
PenMerah
Lida
Alyza

1ST Giveaway by Kiera Rashid

Klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 1 jun 2012


Cara menyertai :
1.Buat entry bertajuk '1ST Giveaway by Kiera Rashid' .
2.letak banner giveaway yg buruk tu kat entry korank , and link kan ke blog kiera .
3.masukkan semua link sponsor ke dalam entry korank . WAJIB follow / like :) . And follow twitter bagi yang ade twitter .


4.Tag 2 orang kawan blogger korang and pastikan mereka tahu yang mereka ditag . Tak perlu tag , hanya promotekan saja kerana ade hadiah untuk top referral .
5.Kalau dah siap buat semua yang kat atas tadi , hantar penyertaan korang tu kat ruang komen ini SAHAJA . Tempat lain seperti dekat cbox or dekat entry lain tidak diterima .
6. sertakan sekali ID FOLLOWER & ID FB korang yeah .
7.Hantar link entry GA nhe yea . bukan link blog korang .

Jom Join 1st Giveaway Contest from ElyzaElyna

klik banner kalau nak join
tarikh tutup ;  15 Mei 2012


tag : 

Random Giveaway by Aira Amir and Miss Chunji

klik banner kalau nak join
tarikh tutup.: 23 Mei 2012



Berikut adalah syarat penyertaan:

1) Wajib ada blog
2) Beralamat di Malaysia
3)Wajib follow blog Aira Amir dan Miss Chunji 
 4) Wajib Like Fanpage Aira Amir
5) Wajib buat entri yang bertajuk "Random Giveaway by Aira Amir and Miss Chunji"
6)Wajib tempek banner yang tak berapa nak comel tu kat entri anda:
http://3.bp.blogspot.com/-wNiQLtKsgak/T5UUzWGSurI/AAAAAAAAA4Y/sOTXT6ELZ2I/s1600/Random+Giveaway.gif-link kan terus ke entri ini!
7) Wajib follow blog / like page sponsor! - kat sini!!!
8) Sertakan blog ID dan link Facebook anda!- Penyertaan batal tanpa malumat ini...
9) Tag minima 3 orang kawan dan pastikan mereka tahu!
10) Letak link penyertaan anda kat ruangan komen! -bukan link blog!

Tarikh tutup:23 Mei 2012 - Jam 11:59 malam(Mungkin dipanjangkan atau dipendekkan)


Tag ; 

CONTEST KE 2 HAZWAN HAIRY

klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 15 Mei 2012


adik suka naik kereta
 naik kereta dengan Cik Sal
Contest Hazwan awesome tak terkata
mari sertai,pasti tidak menyesal

air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta

mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)




SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ni (kalo x paham-paham je ea..hehe)
3. Letak header seperti di atas
4. tajuk " CONTEST KE 2 HAZWAN HAIRY"

Untuk contest ni apa yang saya nak anda buat adalah :
1. Buat satu enty sambungkan slogan ni
saya suka membaca kerana............
(tidak melebihi 25 patah perkataan)

2. Post link anda pada entry ini.
3. Kalau boleh war2 kan kepada rakan2 blogger anda yang lain.pemenang akan di kira berdasarkan "SLOGAN" yg kreatif dan padat


Saya suka membaca kerana membaca itu jambatan ilmu bahkan membaca jugak mampu mengaktifkan minda seterusnya meningkatkan tahap konsentrasi dan fokus seseorang...:)


‘Not every reader is a leader, but every leader must be a reader.’ — Harry Truman

Penyu Menangis Giveaway @ Jemari Asmara

Klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 10 Jun 2012


adik suka naik kereta
 naik kereta dengan Cik Sal
Giveaway Ibu Yusuf awesome tak terkata
mari sertai,pasti tidak menyesal

air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta

mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)




Ibu Yusuf dengan baik hati nak bagi:

Hadiah pertama:
Hadiah misteri bernilai RM50.00 dan Ganu FM

Hadiah kedua:
Hadiah misteri bernilai RM40.00 dan Ganu FM

Hadiah ketiga:Hadiah misteri bernilai RM30.00 dan Ganu FM

Hadiah saguhati:
Ganu FM x 6 pemenang



Friday, 11 May 2012

mama lynn 1st giveaway

Klik banner kalau nak join
tarikh tamat penyertaan : 15 mei 2012



jom tengok syarat2 mudah dari mama lynn:

1. follow blog mama lynn (wajib)
2. create entri dengan tajuk "mama lynn 1st giveaway"
3. jangan lupa letak banner giveaway (seperti di atas)
4. follow mama lynn di twitter (tak wajib) 
5. tag seorang rakan. kalau rajin lebih pun di alu-alukan. 
6. tinggalkan link korang di ruangan komen entri ni.


** ade hadiah ker ????  mesti la ada ...(updated by 27th april 2012)

hadiah pertama : top up rm 10
hadiah kedua : top up rm 5
hadiah ketiga : top up rm 3 
(untuk semua talian maxis/celcom/ digi etc)


tag : Iqa

1st Give Away By Darwish And Mimie !

Klik banner kalau nak join
tarikh tutup : 31 Mei 2012


Syarat2 Utama :  Warganegara Malaysia ;p
1.Untuk Perkembangan Sila lah Follow Blog Darwish Dan Mimie
2.Sila Like Page Darwish Dan Page Mimie
3.Like / Follow / Add Semua Sponsor
4.Buat Satu Entri tentang contest ini.
*tajuk "1st Give Away By Darwish And Mimie !"
*letak banner dan link kan kesini semula
*tag 2 orang rakan lain dan pastikan mereka tahu.
*Publish entri korang
5.Tinggalkan link entri korang dibahagian komen sahaja.Pastikan link entri!
6.Pemenang berdasarkan random.org
7. Please like 3-3 ni : 1 2 and 3 -W.A.J.I.B
7. Click my churp kt tepi scroolbar. -W.A.J.I.B  ( Kat blog mimie ja.,darwish xde churp2 )


Tag :