Wednesday, 25 April 2012

1st Giveaway Miss BaNu & AzieLa

*klik banner kalau nk join*




mari dengar satu cerita
cerita datang dari Miss Banu & Aziela cantik jelita
Ingin membuat giveaway kali pertama
Giveaway nya awesome tak terkata

air dicari di dalam tempayan
agar senang membasuh kereta
hadiahnya menarik lagi lumayan
pasti menjadi tarikan peserta

mari pergi mendaki gunung
mendaki gunung si tama
harapan hati tinggi menggunung
agar dapat memenangi hadiah utama :)


pantun kurang menjadi..kehkeh..mari kita tengok cara-cara nak join pulak..;)


#CARA NAK JOIN
1~Senang jer..korang hanya perlu wish/memberikan ucapan2 happy birthday ke,slmt hari jadi ke apa ke kt saya dan kak Aziela yer..serta mendoakan yang baik2 untuk kami berdua yer...ikut suka hati korang nak buat ucapan cmne..terserah..
2~tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 May 2012...
3~sesiapa yang sudi join, bolehlah copy banner di atas tu dan buat entry di blog anda yer. Kemudian bolehlah tinggalkan link entry anda di ruangan komen blog ini, ataupun di blog akak AzieLa


#SYARAT NAK JOIN
1~Mempunyai alamat tetap di Malaysia
2~Buat satu entry yang bertajuk 1st Giveaway Miss BaNu & Aziela
3~Masukkan Banner kat atas tuh dan linkkan ke entry ini..
4~Follow blog ini dan juga Blog kak Aziela(follow secara ikhlas yer,tiada paksaan yer)x nk follow pun xpe.. ^_^
5~Minta jasa baik korang juga untuk like Fanpage Facebook saya di Sidebar tuh yer =)
7~Cara penentuan pemenang akan dilakukan secara manual..supaya lebih adil untuk semua..2 pemenang akan dipilih..
8~ikut suka hati korang la nak tag atau tidak..tiada paksaan disini..



Terimalah ucapan ini yang ditujukan khas untuk Kak Syahbanu dan Kak Aziela.

Ya Allah, aku memohon kepada-Mu agar Engkau menjadikan sebaik-baik umur kami pada akhirnya, sebaik-baik amal pada penutupannya, sebaik-baik hari-hari kami adalah saat bertemu dengan-Mu. Aku memohon kepada-Mu agar Engkau menjadikan kuburan setelah berpisah dengan dunia, sebaik-baik tempat tinggal kami, luaskanlah liang lahat kami, dan rahmatilah saat kami menjadi rendah pada waktu menghadap-Mu saat hisab, tetapkanlah kaki-kaki kami di atas shirath, selamatkanlah kami dari kesusahan hari kiamat, putihkan wajah kami pada hari dimana wajah manusia ada yang putih dan ada yang hitam. 

Aku memohon kepada-Mu kenikmatan yang tak terputus-putus, mata yang sejuk yang tidak terputus-putus, aku memohon kepada-Mu untuk dapat melihat wajahMu, dan kerinduan bertemu dengan-Mu. Aku memohon agar Engkau mensucikan kerosakan hati kami dengan taubat, dan menyatukan hati kami dalam keadaan takut kepada-Mu, dan memberi kami pemberian yang besar yang dapat memasukkan kami ke dalam surga, tempat yang aman.. Amin.

Ya Allah, kepada-Mu aku beribadah dan untuk-Mu kami shalat dan sujud. Kepada-Mu kami menuju dan bersegera. Kami mohon rahmat-Mu dan takut akan azab-Mu, sesungguhnya azab-Mu menimpa orang-orang kafir. Ya Allah aku memohon perlindungan kepada-Mu, kami meminta ampun dari-Mu, memuji-Mu dengan kebaikan, tidak kufur kepada-mu, tunduk kepada-Mu dan mencabut siapa yang kufur kepada-Mu.. Amin.

Barakallah fi umrina (semoga Allah memberkahi usia kita)



Disini saya mengucapkan :


Selamat hari lahir
itu ucapan ku
terima kasih
itu ucapan mu
semoga panjang umur
doa dari ku buat mu

kau, aku dan mereka senyum dan ceria
Kek, kad dan hadiah diatas meja
menambahkan ceria dan bahagia
untuk seorang insan yang masih bernyawa
tapi kalau mati, ia sudah tidak bermakna
bersyukurlah punya peluang makan-makan tanda kesyukuran
sedangkan ramai umat manusia yang mati kebuluran
bertuahnya kita ada yang memberikan peringatan
sedang ramai manusia dalam kealpaan

Kita menghitung hari lahir, usiapun bertambah
Ada yang sedar diri makin dewasa
Ada yang insaf diri sendiri makin tua
Tapi ramai juga yang perasan,
Makin berusia makin anggun dan bertenaga katanya

Namun,
aku hanya ingin memberikan secebis peringatan
untuk mu, aku dan kalian
Dicelah-celah kek, hadiah dan ucapan
ketika menyambut ulangtahun kelahiran
anggap makan-makan pengukuh ukhuwah
hadiah tanda kasih sayang
kad tanda peringatan terkurang setahun usia yang dikurniakan

Sesungguhnya,
Tibanya hari lahir
ertinya semakin mendekati kematian
semakin mendekati kematian
ertinya semakin kurang kesempatan
merebut masa membuat amalan

Kerna itu,
ingin kuucapkan buat mu
"Selamat hari lahir wahai teman dan insan tersayang"
Ketika menerima ucapan, kenang-kenangkan amalan dan kematian.
Semoga umur yang dikurniakan membawa kerahmatan dan keselamatan.




Akhir sekali,saya sertakan video ini,jom kita nyanyi sama-sama?hihi


Saujana - Selamat Hari Lahir

Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan

Kususuri Perjalanan
Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu
Sahabatku

Dedaun Berguguran
Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku
Sekadar Ucapan

Selamat Hari Lahir
Iringi Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Sahabatku
Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir

Usiamu Ibarat Mutiara
Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgawi





hihihihih..;D

2 comments:

Miss BaNu said...

wahh terima kasih yer sbb sudi join..thanks juga atas ucapan yg sweet tuh..good luck yer..

Cik Puan Muda Umi said...

sama-sama..:)harap2 ada rezeki..;)